ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
سیزها علاوه بر زیبا کردن سفره باعث تحریک اشتها می شود و با دارا بودن انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامت بسیار مفید است.
گیاهان معطر:سبزی های معطر یا اساسن دار مانند نعناع ریحان مرزه و ... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ ضد درد ضد اسپاسم و ضد میکروب.اما جدای از این خواص مشترک هرکدام ویژگی های خاص خودشان را دارند:
1. تره:تاحدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد.درجلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم بکار می رود.با افزودن تره به غذاهایی مانند گوشت و ماهی می توان بوی بد آنها را کاهش داد.
2.نعناع: از جمله خواص آن ضد تهوع و استفراغ ضد ویروس تبخال ضد خارش ضد تب باز کننده برونشیت و رفع احتقان صفرا آور و خارج کننده سموم بدن ضد درد و مسکن بودن از جمله خواص نعناع می باشد.
3. جعفری: کاهش دهنده اسید اوریک بوده و در پایین آوردن فشار خون نیز مفید شناخته شده است بنا بر این مصرف آن به میانسالان توصیه می شود.به علاوه منبع ویتامین های C و بتاکاروتن است و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم دارد.
4.سیر: پیامبر (ص) : سیر بخورید و بدان درمان کنید چرا که درمان هفتاد درد است و حضرت به امام علی (ع) سفارش فرمودند: یا علی سیر بخور اگر نبود که من با فرشته هم سخن می شوم سیر می خوردم.